Άκης Ουλκέρογλου

Πριν από δυο μήνες περίπου, είδα τη μικρή και ολιγοήμερη έκθεση του Άκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παιανίας. Μαζί με μερικά ακαδημαϊκά έργα από τις σπουδές του, ο νεαρός ζωγράφος εξέθετε κι αυτά τα δυο μικρά πορτραίτα, που μου άρεσαν πολύ. Νομίζω πως έχουν κάτι ιδιαίτερο, που αν το προχωρήσει θα οδηγηθεί σε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.









Η επιρροή των κόμικς που τόσο του αρέσουν είναι προφανής. Ωστόσο, φαίνεται πως αναπτύσσει μια δική του ποιητική που ισορροπεί ανάμεσα στην ειρωνία και την τρυφερότητα, το παραμύθι και τον τρόμο.

Το επόμενο έργο, με τον τίτλο "autoritratto" ανήκει στις σπουδαστικές του etudes, αλλά δεν παύει να έχει τα στοιχεία που τον οδήγησαν στα "πρόσωπα".





Ο Άκης Ουλκέρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1981. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής σε ηλικία 10 ετών από το γνωστό ζωγράφο Νίκο Κακαδιάρη.
Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα σκιτσογραφίας, animation και ελεύθερου σχεδίου.
Το 2006, αποφοίτησε με άριστα απο την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (Accademia di Belle Arti di Firenze) με καθηγητές τον Vincencio Canale και τον Gianni Stefanon. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στη Φλωρεντία και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας. Στην Αθήνα, εκτός από την Παιανία, έργα του έχουν εκτεθεί και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καλλιθέας.

Σχόλια

Ο χρήστης Roadartist είπε…
Τι υπέροχη εμπειρία να έχεις σπουδάσει στην Σχολή της Φλωρεντίας.. Πραγματικά καταπληκτικό και ως σκέψη.. Καλή του επιτυχία!
Ο χρήστης michael_025 είπε…
Roadartist,
ευχαριστώ εκ μέρους του Άκη, είναι ανιψιός καλού μου φίλου.
Ο μικρός "τό 'χει" αλλά φοβάμαι ότι θα μπλεχτεί τελικά με τα κόμικς, τα οποία λατρεύει. Έστω! Πιστεύω ότι κι αυτό θα το κάνει καλά (κρίμα η Φλωρεντία θα μου πείς...)
Ο χρήστης logia είπε…
το κόμικ είναι μια νέα μορφή τέχνης που έχει πολύ δρόμο μπροστά της και εξέλιξη...
γιατί να μην μπλεχτεί;
ένας καλλιτέχνης είναι πάντα καλλιτέχνης σε ότι κι αν κάνει!
καλημέρα
όμορφες γιορτές, με ξεκούραση και πολιτισμό..
Ο χρήστης michael_025 είπε…
logia
συμφωνώ μαζί σου, ένας καλλιτέχνης σ' όποιο χώρο να δραστηριοποιηθεί θα δείξει την αξία του.
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω (πάντως και τις μέρες των γιορτών εδώ θα είμαστε...)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

28 χρόνια από τον θάνατο του ζωγράφου Ασαντούρ Μπαχαριάν

Γυναίκα σημαίνει ΑγαπΩ

Δημήτρης Χαρισιάδης - Ελλάδα